keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Mia__, spontaani rv 39+6


19.11.2009
klo 2.30 Herään pissalle.

klo 3.30 Herään taas pissalle, vähän supistaakin, mutta menen takaisin sänkyyn. Uni ei tuukaan, kun supistuksia tulee useampi.

klo 4.00 Alan kellottaa supistuksia. Niitä tulee 5-10min välein. Yritän olla suht paikallaan ja hiljaa supistusten aikaan, ettei esikoinen vieressä herää. Oon ihan varma, että kohta supistukset loppuu enkä jaksa sängystä vielä nousta. Esikoinen herää ja hokee "äitii, äitii".. Kai se vaistoo mun kivut, kun alkaa hokee "äiti hätä, äiti hätä". Esikoinen lähtee sängystä ja supistusten lomassa yritän saada sitä takaisin nukkumaan.

klo 5.00 Supistuksia tulee edelleen 5-10 min välein. Edelleen on semmonen olo, että kyllä ne kohta loppuu. Esikoinen nukahtaa jossain vaiheessa uudestaan, onneksi.

klo 6.00 Nousen, kun makaaminen ei tunnu enää kovin hyvältä, vaikka supistukset ei mitenkään tosi kipeitä vielä ole. Pakkailen varmuuden vuoksi sairaalakassin loppuun.

klo 6.30 Soitan äidille ja varoitan, että jossain vaiheessa voi kyllä tulla lähtö. Alan pakkailee esikoiselle hoitotavaroita. Käyn jo varmaan kolmatta kertaa ilmoittamassa miehelle, että supistelee aika paljon. Saan vastaukseksi joka kerta "joo" tai "aijaa" ja mies jatkaa nukkumista. Laitan supistuksia edelleen ylös ja huomaan, että joka tunti tulee muutama enempi.

klo 7.30 Saan vihdoin miehen ylös ja käsken sen syömään. Jossain vaiheessa pitäis kyllä lähteä ja sit se taas valittaa, kun ei ole ehtinyt syömään. :D Mies pääsee jääkaapille ja mulla alkaa valua lapsivettä ihan kunnolla. Vesi on ihan vihreetä. Soitan sairaalaan, että onko nyt kiire. Kätilö puhelimen toisessa päässä rauhottelee ja sanoo, että voitte alkaa pikku hiljaa tulee, niin katsotaan, mikä on tilanne. Soitan äidillekin, että nyt tulikin ehkä vähän kiire. Supistukset alkaa tulee useammin ja tuntuu jo tosi kipeiltä.

klo 7.50 Mun vanhemmat tulee meille. Äiti jää hoitaa esikoista ja me hypätään mun isän kyytiin. Matka tuntuu aivan kamalalta ja kauheat aamuruuhkatkin!

klo 8.30 Huh, perillä sairaalassa. Kätilö ottaa käyriä ja istun keinutuolissa. Joka supistuksella puristan keinutuolin käsinojia niin, että tuntuu, että ne hajoo
kohta :D Kätilö totee, että sullahan supistelee aika tiuhaan ja näköjään on kipeitäkin.

klo 9.00 Kätilö ehdottaa, jospa tutkis kohdunsuun tilanteen ja vois tehdä lapsivesitestin. No näkeehän se sitten, että ei oo epäilystä onko vettä.. 4cm auki ja siirrytään synnytyssaliin.
Saan ilokaasua ja alkuun se tuntuukin riittävän ihan hyvin.

klo 10.30 Saan epiduraalin, kun ei tunnu enää ilokaasusta olevan mitään hyötyä. Epiduraalin laittaminen oli ihan tuskaa, kun tuli just samaan aikaan tosi kipeä supistus. Vihdoin sen laitto onnistuu ja hetken päästä tulee tosi hyvä ja lämmin olo. Mitään kipuja ei tunnu hetkeen.

klo 11.00 Kätilö tarkistaa kohdunsuun tilanteen; 5-6cm auki. Synnytystä hoitaa kätilöopiskelija ja kätilö. Kätilöopiskelija lähtee syömään ja sanoo, että "älä synnytä sit ennen kuin olen takaisin!" :D

klo 11.30 Soitan kätilön paikalle, että pitäis päästä pissalle. Ei tuu pissaa ja kätilö kokeilee, ettei virtsarakossa tunnu mitään olevan. Taitaa siis vauva vaan painaa. Tutkii kohdunsuun; 8cm auki.

klo 11.45 Kätilöopiskelija palaa ja sanoo, että käy nopeasti kansliassa kirjaamassa jotain. Samantien, kun sulkee oven, soitan jo kelloa. Sanon, että tää tulee ihan just, en pysty enää olla ponnistamatta. Tutkii kohdunsuun; 10cm auki. Ponnistusvaihe menee ihan hyvin, mutta kipeetä se kyllä teki! Kun kätilöt sanoo, että tummat hiukset näkyy jo, meinaan karjasta, että ei varmana näy, kun ei meidän esikoisellakaan mitään hiuksia ollu, niin ei tälläkään voi olla :D

klo 12.10 tyttö syntyy! :) 3336g ja 48cm, py 34cm


Muutama tikki laitetaan, joiden laittaminen sattuu aivan kamalasti. Ilokaasua hengittelen. Kun ompeluvaihe on vihdoin ohi, saan alkaa imettää vauvaa. Vauva on rinnalla melkein tunnin ja sitten isi pääsee mukaan kylvetys ja mittailu puuhiin. :)

Pääsen suihkuun, jonka jälkeen odotellaan, että päästään siirtymään osastolle perhehuoneeseen. Imetys lähtee heti hyvin käyntiin. Ollaan sairaalassa kaksi yötä. Kotiutumispäivänä vauvan paino on 3165g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti